Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan joacă tare pentru a le închide gura criticilor occidentali în urma măsurile represive pe care le-a luat în cele aproape trei săptămâni de la puciul militar eșuat.

LIVE: Pro-Erdogan protesters rally in Istanbul

Sute de mii de turci s-au adunat duminică la Istanbul la apelul lui Erdogan pentru a denunţa lovitura de stat eşuată – un spectacol de putere în faţa criticii occidentalilor, realtează agențiile de știri.

Adunarea “Democraţiei şi Martirilor” de pe terenul de paradă Yenikapi, construit pe mare în sudul peninsulei istorice a Istanbulului, încheie trei săptămâni de demonstraţii nocturne organizate de susţinătorii lui Erdogan.

Majoritatea s-au adunat duminică fluturând steaguri ale ţării sau bannere pe care scria “Eşti un dar de la Dumnezeu, Erdogan ” sau “Porunceşte-ne să murim şi o vom face “.

În urma măsurilor de reprimare ale guvernului turc după lovitura de stat eșuată din 15 iulie, peste 66.000 de persoane au fost înlăturate din serviciul public, 18.000 au fost reținute iar 9.677 se află în arest. Totodată, unui număr de 49.000 de turci li s-au revocat pașapoartele.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version