Democrații pun paie pe foc!

Uciderea americanului de culoare George Floyd de către polițiștii albi în Minneapolis – reținut pentru o faptă minoră – a aprins un vulcan de demonstrații violente ce aștepta de mult timp să erupă în SUA condusă de republicanul Donald Trump.

Astfel, la început, câteva sute de mii de americani au ieșit să protesteze. Acum s-a ajuns la câteva milioane. Din păcate, foarte mulți dintre ei au ales să folosească violența!

În unele state, pentru a potoli spiritele, guvernatorii au scos Armata pe străzi.

Poliția a făcut arestări, cauțiunile au fost plătite de VIP-uri.

Atunci când protestatarii au fost foarte agresivi la gardul Casei Albe, Trump a fost dus de Serviciul Secret, pentru o oră, în buncărul din estul Reședinței Președintelui.

Unii au înțeles gestul lui Trump ca o tentativă de victimizare, alții ca o imensă slăbiciune!

În fine, să nu uităm că SUA se află în plină Pandemie COVID-19 și într-o campanie electorală pentru Casa Albă. Așadar, dacă adăugăm și violențele – putem vorbi de o Furtună Perfectă în SUA! 

George Floyd și polițistul asasin Derek Chauvin au fost colegi la un club de noapte!

Deși sclavia a fost abolită în State de un secol și jumătate – 1862 – iar rasismul este condamnat penal, viața americanilor de culoare și a imigranților de limbă spaniolă nu este una roză în SUA.

Așa s-a ajuns într-o situație cel puțin ciudată: americanii de culoare să devină la rândul lor rasiști.

În acest context foarte tulbure, Trump, în loc să devină un președinte al tuturor americanilor, de când s-a instalat la Casa Albă și este susținut de televiziunea naționalistă de știri FOX, a continuat atacurile rasite și misogine – e drept, mult mai ponderat față de cum era atunci când apărea la televizor ca mare magnat.

Uciderea lui George Floyd de către Derek Chauvin

Aceste atacuri făcute de Trump atât în conferințe de presă cât și pe rețelele de socializare au generat multă ură într-o bună parte a comunității americanilor de culoare și nu numai.

Iar odată cu uciderea lui Floyd, atât afro-americanii cât și toți cei care îl detestă pe Trump și-au adus aminte de toate atacurile suburbane proferate de președintele SUA. Și au pornit sarabanda protestelor violente.

Cum era de așteptat, democrații din SUA nu au ratat oportunitatea de a pune paie pe foc și de a aprinde jumătate din Continetul Americii de Nord!

În prezent aproape toate orașele importante din SUA sunt scenele unor proteste violente.

Imaginile transmise LIVE de toate televiziunile din lume arată o Americă supusă unui asalt dus de populație pe mai multe paliere:

  • Administrația lui Trump
  • Poliție
  • Justiție
  • Mediu de Afacei
Culmea, în loc să asculte de sfaturile consilierilor, Trump a continuat să posteze afirmații de timp “fake news”.

Iată apelul de la 911 care a dus la uciderea lui George Floyd

Operator: 911, care este urgența?

Apelant: Cineva a venit la magazinul nostru de pe strada 3759 Chicago Avenue și a plătit cu bancnote false. Când am realizat, el deja părăsise magazinul.

Am fugit după el și l-am găsit la mașină. Individul se află într-o stare avansată de ebrietate și nu se poate controla. Stă lângă mașină.

Operator: Cum arată?

Apelant: Este înalt, chelios, are în jur de 1.80-1.85. Acum vrea să se urce în mașină. Este un bărbat negru.

Operator: Am trimis un echipaj. Dacă bărbatul pleacă până la sosirea poliției, vă rog să sunați din nou.

Apelant: Ok, nicio problemă.

Echipajul a ajuns și polițistul alb Derek Chauvin a stat 9 minute cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd deși americanul de culoare îi ruga pe polițiști să-l nu mai sugrume că nu poate să respire. Floyd a murit cerșind viață! Ce a urmat vedem în transmisiunile LIVE pe toate televiziunile din lume.

Iată câteva imagini care definesc protestele violente care au loc în multe orșe mari din SUA, cum ar fi Beverly Hills, Los Angeles, Denver, Miami, Atlanta, Chicago, Louisville, Minneapolis, Cincinnati, Cleveland, Portland, Philadelphia, Pittsburgh, Nashville, Seattle, Milwaukee, Washington și New York.

SECUNDA militează pentru proteste pașnice – așa cum le-au pus în practică trei mari oameni de stat – Gandhi, Mandela și Martin Luther King – și se pronunță categoric împotriva protestelor violente!

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version