Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CORONAVIRUS: 94 de decese în România / 278 de cazuri noi de infectați, 2.738 în total /357 sunt cadre medicale, 200 numai din Suceava / COVID-19: Testarea a peste 10.000 de bucureșteni se amână / Testele vor veni mai târziu / POLITICĂ: Cele 9 proiecte de legi adoptate de PSD în Senat intră la comisii în Camera Deputaților / Votul final, vineri / 

Breaking News:
 

Vot covârșitor în PE pentru Acordul de Retragere a Marii Britanii din UE

Parlamentul European a aprobat miercuri, cu 621 de voturi ”pentru” și 48 împotrivă, Acordul de Retragere a Marii Britanii din UE, iar Consiliul va da votul final joi, cu majoritate calificată, urmând ca Brexit-ul să aibă loc vineri, 31 ianuarie, la miezul nopții.

Imediat după vot, eurodeputații au cântat în cor, ținându-se de mână, Auld Lang Syne – piesă tradițională scoțiană interpretată la sfârșit de an în semn de la revedere.

La finalul ședinței, președintele PE David Sassoli, a semnat acordul.

Marea Britanie a ieșit din UE după 47 de ani de apartenență la piața comună. Este prima țară care părăsește blocul comunitar, dar și cel mai mare contributor la bugetul european.

Pentru a intra în vigoare, Acordul de retragere va fi supus unui vot final (cu majoritate calificată) în Consiliu, informază biroul de presă al PE.

Perioada de tranziție care începe la 1 februarie 2020 va dura până la finalul lunii decembrie 2020. Orice acord privind viitoare relație UE-UK trebuie finalizat înainte de acest termen, pentru a putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Perioada de tranziție poate fi prelungită o dată, cu unul sau doi ani, dar decizia trebuie luată de către Comitetul mixt UE-UK (EU-UK Joint Committee) înainte de 1 iulie.

Parlamentul European va trebui să aprobe orice acord privind relația viitoare. În cazul în care acest acord va include prevederi referitoare la competențe partajate între UE și satele membre, va fi necesară și ratificarea de către parlamentele naționale.

Acordul de Retragere îi protejează pe cetățenii UE din Marea Britanie și pe cei britanici din țările UE, precum și pe familiile acestora.

Toate drepturile sociale prevăzute de legislația UE vor fi menținute, iar drepturile cetățenilor vor fi garantate pe toată durata vieții lor. De asemenea, procedurile administrative relevante trebuie să fie simple și transparente. Procesul de implementare și aplicare a acestor prevederi va fi supravegheat de către o autoritate independentă, cu puteri echivalente celor ale Comisiei Europene.

 

 

18 Shares