Berlinul este în alertă maximă, vineri dimineața, din cauza unei bombe neexplodate găsite pe un șantier din apropierea Gării Centrale.

Proiectilul datează din Al Doilea Război Mondial și ar putea face prăpăd dacă ar sări în aer pentru că vorbim de o bombă care cântărește în jur de 500 de kilograme.

La 10.00, ora României, va începe procesul de evacuare a tuturor clădirilor aflate la o distanță de cel mult un kilometru de Gara Centrală din Berlin.

Vorbim aici de numeroase blocuri și hoteluri, dar și de gara în sine sau de sediile Ministerului Economiei și Ministerului Transporturilor. Vor mai fi evacuate sedii de ambasade, șantiere și două spitale.

Reprezentanții Deutsche Bahn a anunțat că vor exista întârzieri în ceea ce privește traficul feroviar, iar autoritățile locale vor bloca circulația în zonă.

De asemenea, avioanele care aterizează sau decolează de pe Aeroportul Tegel, aflat la circa șapte kilometri de zona gării, au primit interdicție de a survola zona respectivă.

Proiectilul urmează să fie detonat controlat. Nemții sunt obișnuiți cu asemenea acțiuni. Mii de bombe neexplodate sunt găsite în fiecare an. Cele mai mari descoperite în ultima perioadă au fost una la Frankfurt și una la Hannover, anul trecut. În ambele cazuri a fost necesară evacuarea a circa 50.000 de persoane.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version