Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea privind carantinarea și izolarea intră sâmbătă la vot final / Cazanciuc: „E nevoie de mai multe modificări” / JUSTIȚIE: Magistrații CAB au respins definitiv contestațiile lui Gabriel Oprea / El va fi judecat pentru ucidere din culpă / EXTERNE: Grecia testează toți turiștii / Olanda impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 

Artişti, jurnalişti şi studenţi străini au pierit în urma incendiului din Colectiv

Printre victimele care au pierdut lupta cu viaţa în ultimele zile, internaţi cu arsuri grave din incendiul de acum 11 zile din Club Colectiv, sunt artişti, jurnalişti şi studenţi străini.

tudor golu
Tudor Golu, chitaristul formaţiei Axial Lead şi autorul videoclipului melodiei “The day we die” al trupei Goodgye to Gravity

Cea de a 48-a victimă, care a decedat astăzi după transferul de acum două zile cu o aeronavă NATO într-un spital din Marea Britanie, este Tudor Golu, potrivit Mediafax.

Tudor este cel care a realizat videoclipul melodiei “The day we die”, al trupei Goodgye to Gravity. Avea 28 de ani şi era chitaristul formaţiei Axial Lead, artist grafic şi animator 2D şi 3D.

Ieri au murit jurnalista şi fotografa Teodora Maftei  şi fotograful Liviu Zaharescu.

Duminică, 8 noiembrie, au încetat din viaţă Alexandra Rădulescu, Ayberk Manci, Dan Matei Alexandru şi Bogdan Enache.

Alexandra Rădulescu (Sandy) avea 26 de ani, era din Braşov şi lucra ca barmaniţă în Club Colectiv. Se afla la muncă în seara incendiului.

Alexandra (Sandy) Rădulescu
Alexandra (Sandy) Rădulescu

Ayberk Manci, student turc, studia la Facultatea de Studii Economice a Universităţii din Izmir şi se afla în România prin programul universitar Erasumus.

Ayberk Manci
Ayberk Manci

Dan Matei Alexandru (26 ani) era din Bucureşti şi a murit la Spitalul de Arşi.

dan matei alexandru
Dan Matei Alexandru

Bogdan Enache, toboşarul trupei Goodbye to Gravity,  a murit duminică seară după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

bogdan_enache_facebook
Bogdan Enache

Bogdan Enache este al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity care îşi pierde viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, după Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ceilalţi doi membri ai trupei sunt şi ei răniţi: Andrei Găluţ, transferat la un spital din Olanda, şi basistul Alex Pascu.

Sâmbătă au încetat din viaţă 9 răniţi – 7 în spitale din Capitală şi două imediat ce au fost transferate în Olanda.

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, se afla în 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity.

daniel ciobanu
Daniel Ciobanu

Avea 39 de ani, era tatăl a doi copii şi se ocupa şi de producţie audio-video.

Ionuţ Cosmin Popescu, de 32 de ani, era din Focşani şi lucra în Bucureşti. Era fiul lui Valter Popescu, fost director al societăţii de termoficare din Focşani (ENET SA) şi al doctorului Anişoara Popescu.

ionut cosmin popescu
Ionuţ Cosmin Popescu

El a decedat împreună cu prietena sa, Monica Tănăsoiu, în vârstă de 35 de ani.

Ionuţ Maior (27 de ani) era din Bacău şi a fost basist al trupei Bruma.

ionut maior
Ionuţ Maior

Soţia lui este internată tot în Spitalul Universitar, ea fiind detubată recent după ce mai multe zile a fost în stare gravă. Ionuţ i-a salvat viaţa aruncându-se peste ea să o apere de flăcări.

Florin Cristian Popescu (35 ani), bodyguardul clubului Colectiv, a fost rănit grav în timp ce încerca să salveze victime din incendiu. El a decedat în Olanda, unde fusese transferat.

florin cristian popescu
Florin Cristian Popescu

Florin Cristian Popescu nu mai avea părinţi, aceştia fiind decedaţi, iar după tragedia din Colectiv prietenii lui s-au mobilizat pe Facebook şi au distribuit fotografii cu el pentru a-i găsi rudele.

Tullia Ciotola (20 ani), italiancă, a murit în Olanda, unde fusese transferată sâmbătă. Presa din Italia a relatat despre ea că era studentă la Universita Orientale di Napoli şi se afla la Bucureşti în cadrul programului Erasmus. Tânăra a mers în clubul Colectiv în 30 octombrie împreună cu alţi colegi din cadrul programului, doi spanioli, un turc şi un german.

Tullia Ciotola
Tullia Ciotola

Ea a fost internată la Spitalul SRI “Agrippa Ionescu”, cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, presa italiană relatând că avea plămânii grav afectaţi în urma incendiului, ceea ce făcea ca un eventual transfer al ei la o unitate medicală din Italia să fie exclus.

Părinţii tinerei au venit la Bucureşti de urgenţă, iar colegii săi de la universitatea din Napoli au afişat un banner cu mesaje de susţinere pentru tânără.

Mavi Serian (25 ani) era originară din Constanţa. Absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012) şi a Masteratului de Studii Culturale Britanice (promoţia 2014) din cadrul Departamentului de Engleză al Universităţii din Bucureşti, ea cunoştea mai multe limbi: turcă, engleză, spaniolă, franceză, maghiară şi coreeană.

mavi serian
Mavi Serian

Mavi a fost ghid turistic apoi a lucrat la Hewlett-Packard, iar din ultima lună a anului trecut era angajată la Oracle. Mai mulţi angajaţi ai Oracle au murit sau au fost răniţi în urma incendiului de la Colectiv.

Andra Elena Toader (30 ani) era din Bacău şi lucra ca fotograf la un studio de evenimente. Ea se afla în clubul Colectiv în momentul declanşării incendiului alături de sora sa, Gabriela Toader Ursu, şi de prietenul ei, Andrei. Toţi trei au fost răniţi, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de o apropiată a acesteia, Alina Roxana Sociu.

andra elena toader
Andra Elena Toader

Conform acesteia, după incendiu, Andra Elena Toader a fost “în comă indusă, având arsuri pe o mare parte a corpului şi căile respiratorii distruse de fumul toxic şi fierbinte inhalat”.

Alexandru Chelba (33 ani) era fotograf şi filma atunci când s-a declanşat incendiul. Medicii spuneau că avea arsuri pe o suprafaţă mare din corp şi arsuri de căi aeriene.

alexandru chelba
Alexandru Chelba

În 4 noiembrie, Cabral a scris un text emoţionant despre Alex Chelba: “Când s-a declanşat iadul, el filma, fix în partea cealaltă faţă de ieşirea blestematului club. Când s-a pornit totul, a încercat să iasă. N-a reuşit. A căzut la câţiva metri de ieşire, năucit de fumul toxic, simţind cum arde carnea pe el. Au început să-l calce oamenii în picioare. A reuşit să se mai târască unul sau doi metri… cineva din intrare l-a tras afară. Poate Despot, poate Rugină, poate Claudiu, poate un altul dintre cei care s-au dovedit a fi eroi în noaptea aia groaznică. L-au tras afară şi pe el şi pe aparatul lui, pe care instinctiv i se încleştaseră mâinile. Aparatul lui, cumpărat din multe, foarte multe ore de muncă. Aparatul lui, pentru care mai trebuie să muncească. Aparatul lui nou-nouţ şi care acum e o epavă”, povestea Cabral.

El spunea că Alex Chelba a ajuns la spital pe picioarele sale şi a povestit ce s-a întâmplat cu amănunte. “Am ajuns să-l văd la câteva ore după, de la aeroport am alergat direct la el. Era intubat, începuseră să apară problemele. Am vorbit puţin, l-am certat, l-am necăjit că mă duc să mănânc falafel fără el… încercam să fac glume şi tot ce reuşeam era să-mi muşc buzele ca să nu-mi bubuie lacrimile”, afirma Cabral.

“Am despăturit un cearşaf şi-am pus aparatul lui Alex pe el. De patru zile ne-am mutat la spital. De patru zile ne-am abandonat vieţile, de dimineaţă şi până în noapte stăm acolo. Dar acum e seară şi după ce-am despăturit un cearşaf i-am pus aparatul pe el. O epavă. Plastic ars, plastic crăpat, plastic topit. Până şi cauciucul e topit. Mă uit la aparatul ăsta şi mi-e groază să ştiu că şi carnea lui Alex a păţit la fel. Ştiu ce-am de făcut. I-l dau la reparat. Şi dacă nu se repară… îi fac rost de altul. Aparatul ăsta este viaţa lui. Dacă salvez aparatul… îl salvez şi pe el. Dacă repar aparatul nu-mi moare prietenul. Un om extraordinar, un fotograf bun, un om incredibil de muncitor. Şi de corect. Prietenul meu, Alex”, spunea Cabral la momentul respectiv.

Adrian Popa (29 ani) lucra la Oracle, companie care a pierdut mai mulţi angajaţi în urma tragediei din Colectiv.

adrian popa
Adrian Popa

Colegii săi spun că era un profesionist în domeniul IT. În noaptea tragediei, el se afla în club împreună cu mai mulţi colegi, dar şi cu iubita lui, Oana Rotariu, una dintre victimele care acum se luptă pentru supravieţuire.

Alte 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea tragediei de la Colectiv şi în zilele imediat următoare. Acestea sunt:

3 noiembrie: Andreea Chiriac

2 noiembrie: Costel Cârlicean

1 noiembrie: Liliana Gheorghe, Mimi Voicu, Alexandra Matache

30 octombrie, seara catastrofei, 27 morţi: Ştefan Andrei Hamed, Cătălina Ioniţă, Alexandru Cătălin Simion, Anda Ioana Epure, Petru Andrei Bucă, Mihaela Vieru, Maria Dorina Vulcu, Valentina Florea, Carmen Irina Opriţă, Gabriel Matei, Radu Palada, Tilie Nelu, Vlad Ţelea, Diana Elena Enache, Nicoleta Baldovin, Ioan Tripa, Paul Alexandru Georgescu, Adrian Rugină, Constantin Marian Ignat, Laurenţiu Marian Vârlan, Maria Ion, Ionuţ Valentin Fieraru, Mihai Cătălin Alexandru, George Claudiu Petre, Marius Ştefan Ruşitoru, Simona Livia Stan, Monica Tănăsoiu.

Adrian Rugină

Adrian Rugină (38 ani) era toboşar al trupei Bucium şi fost membru al trupei Teuton. A ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors  pentru a salva alte persoane.

adrian rugina
Adrian Rugină

Claudiu Petre (36 ani), blogger şi fotograf,a  fost dat dispărut în noaptea tragediei, fiind identificat ulterior de familie.

bloggerul Claudiu Petre
Claudiu Petre

El reuşise să iasă din club dar s-a întors să ajute persoanele rănite, lăsându-şi documentele şi telefonul mobil la un prieten.

Lui Adrian Rugină şi Claudiu Petre preşedintele Klaus Iohannis le-a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment.

Vlad Ţelea este unul dintre chitariştii trupei Goodbye to Gravity, care a concertat în clubul Colectiv în seara tragediei. Nu a murit în club, ci la spital, imediat ce a fost adus cu ambulanţa.

vlad telea

Celălalt chitarist, Mihai Alexandru, a fost identificat la morgă, printre cei 27 de morţi în timpul incendiului.

vlad telea si mihai alexandru
Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru

Alt muzician care a pierit în infernul Colectiv este Costi Ignat (40 ani), toboşarul trupei Monarchy Band şi fost coleg în trupa Teuton cu Adrian Rugină.

costi ignat
Costi Ignat

În viaţa de zi cu zi, când lăsa “beţele”, lucra la Institul Naţional de Cercetare pentru Sport. Colegii lui i-au lăsat un mesaj impresionant pe Facebook. “Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport anunţă cu durere trecerea în nefiinţă, în evenimentul de vineri de la Clubul Colectiv, a dragului nostru coleg Constantin Ignat, un cercetător rebel care a pus pasiune în tot ceea ce a făcut. Condoleanţe familiei”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv