Biletele la concertele-eveniment cu actul I din opera Parsifal, de Richard Wagner, care vor avea loc pe 7 și pe 8 octombrie, au fost puse în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român, anunță Filarmonica “George Enescu”.

Parsifal+la+Ateneu

Concertele vor avea loc în deschiderea de gală a stagiunii Filarmonicii “George Enescu”.

Abonații Filarmonicii au rezervate bilete, pe care le pot achiziționa în perioada 16 august – 23 septembrie, la un preț special de 100 de lei. Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică la prețul de 150 lei, având în continuare prioritate abonații Filarmonicii “George Enescu”.

“La concertele Parsifal, de pe 7 și 8 octombrie, locurile abonaților Filarmonicii ‘George Enescu’ vor fi realocate, datorită cerințelor sponsorilor care au făcut posibil evenimentul. Următoarele concerte din stagiunea 2016-2017 ale Filarmonicii se vor afla sub regimul obișnuit de vânzare a biletelor și de alocare a locurilor, atât pentru abonați, cât și pentru ceilalți spectatori”, precizează comunicatul filarmonicii.

Publicul Ateneului Român va beneficia de două spectacole de ținută realizate de Christian Badea, președinte al Fundației Române pentru Excelență în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica “George Enescu”.

Alături de Orchestra și de Corul Filarmonicii, dirijat de Iosif Ion Prunner, vor participa soliștii invitați Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), considerați printre cei mai mari interpreți wagnerieni din lume la ora actuală, împreună cu Marius Boloș, Liviu Indricău, Iustinian Zetea, Sidonia Nica de la Opera Națională București și Ionuț Popescu și Adrian Dumitru de la Filarmonica “George Enescu”.

Își dau concursul Corul de copii Radio, dirijat de Voicu Popescu, și elevi de la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”.

Concertele “Parsifal la Ateneul Român” reprezintă un concept nou și unic în lume, care prezintă creația lui Wagner într-un spectacol în care publicul se află în mijlocul acțiunii și care împletește în mod firesc componentele muzicale (orchestră, cor, soliști) cu elemente de teatru complexe (lumini, decor, costume, efecte speciale vizuale și de sunet), folosind caracteristicile acustice și arhitecturale ale sălii Ateneului, precizează reprezentanții filarmonicii.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version