Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Cei mai buni 100 de programatori ai României, la primul hackathon dedicat noilor tehnologii

Peste 100 de programatori experimentați vor participa la The Bucharest Hackathon, competiție cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari.

Evenimentul se află la prima ediție și își propune să creeze cea mai mare comunitate de programatori din România, pasionați de tehnologie nouă.

The Bucharest Hackathon va avea loc în perioada 11-12 martie (și, dacă va fi cazul,  programatorii vor putea petrece și noaptea de 11 spre 12 martie să scrie cod), la cafeneaua Beans & Dots din centrul Bucureștiului.

Înscrierile în program se pot face până pe 10 martie 2023. 

 Juriul este format din antreprenori din IT și executivi de top cu roluri în departamentele tehnice din companiile: genezio, Bware Labs, Google, Softbinator, Microsoft, Uipath, LeaseBlocks, GitHub.

La The Bucharest Hackathon programatorii pot lucra pe orice proiect software sau hardware care folosește tehnologiile blockchain, AI și DevTools. Echipele vor fi formate din câte 2-4 membri. 

Andrei Pitiș

„Am pornit acest proiect cu obiectivul de a oferi programatorilor experimentați un weekend în care să lucreze cu tehnologii precum inteligență artificială și blockchain, în limbajul preferat de ei, fără a avea un scop de a crea un business nou, ci doar de a rezolva probleme interesante imaginate de ei sau inspirate din propunerile noastre. Vom crea cea mai mare comunitate de programatori experimentați din România, care lucrează în companii cu expunere internațională. Abilitățile lor îi vor ajuta să rezolve probleme complexe și să se distreze scriind cod”, a declarat Andrei Pitiș, co-fondator al The Bucharest Hackathon și CEO & fondator al vehiculului de investiții Simple Capital și al companiei software genezio.

Flavian Manea

„Suntem încântați să ne aducem contribuția la o competiție, care are toate premisele să devină definitorie pentru developerii din București și, de ce nu, la nivel internațional. Cu toții avem nevoie de o provocare dincolo de taskurile zilnice, pentru a ne crește performanța și a ne lărgi orizonturile. Participarea la un hackathon ne oferă oportunitatea de a interacționa cu tehnologii noi, de a întâlni oameni noi și, sperăm noi, de a găsi soluții ingenioase. O parte din echipa noastră va fi alături de participanți pentru a-i ghida în rezolvarea problemelor utilizând tehnologia Blockchain.”, a declarat Flavian Manea,  co-fondator și CEO al Bware Labs, de asemenea co-fondator The Bucharest Hackathon.

Partenerii principali ai evenimentului sunt companiile genezio și Bware Labs, iar printre partenerii primei ediții a The Bucharest Hackathon se află companiile Runtime Verification, Stripe, Aptos, Axelar, GitHub  și Elrond.

The Bucharest Hackathon își propune să devină un eveniment periodic în care programatorii să învețe unii de la alții și să rezolve împreună probleme globale nerezolvate încă, dar și să se distreze împreună în timp ce creează prin tehnologie un viitor mai frumos.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv