Cea mai recentă producție semnată de Park Chan-wook,”Agassi/The Handmaiden”, va fi prezentată în prezența autorului, luni, la deschiderea Festivalului Internațional de Film Independent “Anonimul”, care va avea loc în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării.

the-handmaiden
The Handmaiden

Timp de o săptămână, la festival pot fi văzute atât filme autohtone, precum “Câini”, de Bogdan Mirică, și “Sieranevada”, de Cristi Puiu, cât și producții ale invitatului special, regizorul sud-coreean.

Park Chan-wook, care va veni împreună cu actrița Kim Hae-sook și producătorul Wonjo Jeong,  va primi Trofeul Anonimul pentru “contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale”.

the-handmaiden_2

În cadrul retrospectivei dedicate regizorului sud-coreean, Festivalul de Film “Anonimul” va prezenta filmele “Joint Security Area”, “Sympathy for Mr. Vengeance”, “Oldboy”, “Lady Vengeance” și “Thirst”.

La jumătatea săptămânii, Park Chan-wook va susține un masterclass pentru cei prezenți la festival.

Regizorul s-a născut în 1963, la Seul, a studiat Filosofia la Universitatea Sogang și a intenționat să devină critic de artă. Pasul spre regia de film l-a făcut după ce a văzut “Vertigo”, de Alfred Hitchcock.

Park Chan-wook a primit Marele Premiu al Juriului de la Cannes pentru “Oldboy” în anul 2004. Un al doilea premiu al Juriului de la Cannes a venit în 2009, pentru “Thirst”.

Ediția a XIII-a a Festivalului Internațional de Film Independent “Anonimul” este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Autorității Naționale pentru Turism.

Competiția integrală este disponibilă aici.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version