Asociaţia ActiveWatch a demarat seria de conferinţe “Cetatea Artelor” în licee şi facultăţi cu profil artistic din Bucureşti.

IMG_1478

Programul îşi propune să prezinte elemente de realitate românească multiculturală menite să apropie tinerii artişti de conceputul diversităţii în cultură şi artă şi să le ofere tinerilor artişti noi surse de inspiraţie.

Proiectul este finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, iar la el şi-au adus aportul inclusiv experţi în domeniul drepturilor omului cu o importantă experienţă de training precum Mircea Toma, Ionuţ Codreanu şi Adrian Szelmenczi.

Conferinţele din cadrul “Cetatea Artelor” oferă noţiuni generale despre discriminare, stigmatizare şi prejudecăţi, lucru de înţeles dacă ne gândim că ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public.

Pentru acest proiect, ActiveWatch colaborează cu Macaia, o asociaţie culturală care reuneşte tineri artişti, formatori, psihologi şi traineri care au ales un stil de viaţă bazat pe autoeducare continuă şi sharing. Ei aduc o contribuţie pozitivă în comunitate prin iniţierea şi derularea de proiecte şi programe cu impact social şi cultural atât la nivel local cât şi european.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version