Pelicula “Sieranevada”, a lui Cristi Puiu, este propunerea României pentru nominalizările la Premiul Oscar acordat celui mai bun film străin.

sursa foto cinemagia.ro
sursa foto cinemagia.ro

Filmul lui Puiu trebuie să treacă de o etapă preliminară pentru a ajunge printre finaliştii de la gala din februarie anul viitor, iar şansele sunt minime.

De acest lucru este conştient chiar şi regizorul român care a avut puterea să recunoască, într-o intervenţie avută la TVR, că “povestea cu Oscarul este frumoasă, dar dacă vrem s-o facem să devină adevărată, trebuie să băgăm bani serioşi”.

Cristi Puiu susţine că banii respectivi nu trebuie să meargă neapărat în realizarea filmului, ci mai degrabă în promovarea lui.

“În primul rând trebuie să băgăm bani mulţi în promovarea filmului în Statele Unite. Să cumperi pagini, să organizezi proiecţii, să organizezi dineuri. Gândiţi-vă că sunt ţări precum Grecia, Turcia, care au băgat în promovarea pentru cel mai bun film străin în jur de 2-3 milioane de euro. Noi n-avem banii ăştia”, a fost mesajul transmis de Cristi Puiu.

De altfel, întregul buget pentru realizarea peliculei “Sieranevada” a fost în jur de 1,4 milioane de euro şi vorbim despre un film care durează aproape trei ore şi care îi are în rolurile principale pe Mimi Brănescu, Dana Dogaru şi Bogdan Dumitrache.

“Sieranevada” va ajunge în cinematografele de la noi începând cu 9 septembrie.

Singurul film român care a trecut cu bine peste prima etapă eliminatorie şi a fost la un pas de a fi nominalizat la Oscar a fost “După dealuri”, pelicula lui Cristian Mungiu care prezintă celebrul caz de exorcism de la Mănăstirea Tanacu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version