La mai puţin de patru săptămâni de la atacurile teroriste din Paris, membrii trupei rock “Eagles of Death Metal” au revenit în capitala Franţei.

u2

Americanii susţineau un concert în fatidica seară de 13 noiembrie, în Teatrul Bataclan, din Paris, când patru bărbaţi de origine arabă au pătruns în încăpere şi au început să tragă cu mitraliere Kalaşnikov.

89 de persoane au murit în urma atacului de la Teatrul Bataclan, dar membrii trupei au scăpat nevătămaţi. Şi, deşi extrem de tulburaţi, americanii şi-au dorit să revină la Paris.

Şi au avut ocazia să o facă în stil mare, ei apărând pe scenă luni seara, în timpul unui concert al celebrei trupe U2. Mai mult, Bono, liderul U2, le-a făcut o introducere de zile mari susţinând că “aceştia sunt fraţii noştri, colegii noştri trubaduri. Vieţile lor vor reprezenta pentru totdeauna o mică parte din istoria Parisului. În urmă cu câteva săptămâni le-a fost răpită scena şi vrem să le-o oferim pe a noastră în această seară”.

Membrii “Eagles of Death Metal” au interpretat în stil propriu melodia “People have the power”, a celor de la U2, iar la final Jesse Hugher, liderul trupei, a ţinut să precizeze că “îi iubim pe fraţii noştri francezi şi nu vom înceta niciodată să cântăm rock&roll”.

În total, peste 130 de persoane au murit în urma atacurilor de la Paris, din 13 noiembrie, atacuri revendicate ulterior de ISIS şi puse la cale cu ajutorul mai multor cetăţeni belgieni şi francezi, însă toţi de origine arabă sau magrebiană.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version