Reprezentanţii Google anunţă că, în baza unui feedback negativ primit de la consumatori, au decis să testeze un sistem care să permită utilizatorilor de conturi gmail să nu mai reţină parole imposibile.

 

JESS3_Gmail_Makingof-11

În acest moment, de teamă ca mail-ul lor să nu fie spart, mulţi oameni încearcă să limiteze accesul cu parole aproape imposibil de reţinut. Acest sistem dă oamenilor mari bătăi de cap, iar statisticile arată că, oricât de serioasă ar fi parola pe care o pui la adresa de mail, nu îţi oferă siguranţă 100%.

Astfel, cei de la Google anunţă că testează un sistem care să-i ajute pe oameni să nu mai reţină parole extrem de dificile. Totuşi, sistemul ar urma să fie aplicat în primul rând la accesările primite prin intermediul unui smartphone.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să-ţi accesezi adresa de mail de pe telefon, vei ajunge doar să scrii adresa de mail şi vei primi un sms cu un mesaj de confirmare. Mesajul respectiv îl vei folosi ca parolă pentru accesarea respectivă şi va confirma că tu eşti într-adevăr cel care vrea să acceseze mail-ul respectiv.

În măsura succesului avut de acest sistem, el va fi dezvoltat şi la celelalte aparate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version