Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului și Sportului, a debutat în actorie jucând într-o piesă de teatru pusă în scenă alături de alte șapte femeie încarcerate, ca și fostul deputat, la Penitenciarul Gherla.

sursa foto cotidianul.ro
sursa foto cotidianul.ro

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în februarie 2015, la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. A fost încarcerată la Secția Exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla și a încercat în mai multe rânduri să obțină eliberarea condiționată.

Cum încercările sale au fost sortite eșecului, Monica Iacob Ridzi s-a reorientat și a căutat să se refugieze în actorie. A format, alături de alte deținute, trupa de teatru “Morgana”, formație care miercuri seara a și debutat cu o piesă pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca.

Piesa “Selfie” este regizată de Andreea Iacob, cea care susține că “avem un scenariu original, creat pe baza unor povești reale din viața femeilor din distribuție, care participă la acest spectacol nu doar jucând, ci și împărtășind cu spectatorii fragmente, imagini și stări din istoria familiilor lor. Astfel, spectacolul va reuni, ca un puzzle, fire din viața bunicilor și a copiilor acestor femei, povești-oglindă din trecutul și din viitorul lor, care le oglindesc propriile vieți. Montarea face parte dintr-o serie de spectacole de teatru realizate în cadrul Penitenciarului Gherla, începând din anul 2009, cu scopul de a diversifica activitățile dedicate persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar și de a crea un liant între aceste persoane și cele de afară”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version