Ediţia din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus s-a dovedit a fi un real succes pentru cele mai multe dintre editurile prezente.

Coperta-Lupta-mea-1-3D-450x300

Acelaşi lucru se poate spune şi despre cei de la “LITERA”, care au publicat deja un top cu cele mai bine vândute cărţi de la Gaudeamus.

Pe locul întâi se află “Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată”. Lucrarea este scrisă de Karl Ove Knausgard, a primit deja Premiul Criticilor Norvegieni şi a fost lansată la Gaudeamus sâmbătă, 21 noiembrie, în prezenţa ambasadoarei Norvegiei la Bucureşti, Tore Bruvik Westberg.

“Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată” este o calătorie afectivă de o fidelitate absolută, cu accente de lumină pură, o poveste deopotrivă intimă şi universală, care pune problema capacităţii literaturii de a descrie viaţa, nimic altceva decât viaţa, dar viaţa în toate aspectele ei.

Pe locurile următoare se află “O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, de Richard Flanagan, şi cărţile de colorat pentru adulţi “Grădina secretă” şi “Pădurerea fermecată”. Prima este câtigătoare a Premiului Man Booker 2014 şi a fost lansată în prezenţa actriţei Maia Morgenstern.

Cărţile de colorat pentru adulţi “Grădina secretă” şi “Pădurea fermecată” au confirmat şi în România succesul din celelalte 14 ţări în care au fost traduse (peste 12 milioane de exemplare vândute mondial).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version