Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, și Raed Arafat, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au participat, joi, la lansarea site-ului www.fiipregatit.ro.

Site-ul a fost pus la cale de specialiști ai celor două instituții și are rolul de a oferi toate informațiile necesare populației în caz de situații de urgență.

“Nu am vrut să lăsăm să treacă Ziua Protecției Civile fără a mai face un pas pentru pregătirea populației. Astfel, a fost creat un portal unic pe care populația poate să acceseze toate informațiile necesare pe situații de urgență, pentru pregătirea lor. În loc să caute pe site-ul IGSU, pe site-ul DSU sau alte site-uri, noi aducem toate informațiile la un loc. Intră pe www.fiipregatit.ro și poate să acceseze absolut toate aceste date. Este un pas mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Site-ul cuprinde, printre altele, informații despre acordarea de prim ajutor în diferite situații, dar și cele mai bune modalități de intervenție la calamități naturale – ger, cutremur, caniculă – sau situații de urgență, printre care incendiu de proporții sau accident nuclear.

La eveniment a participat și Christos Stylianides, comisar european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor. Acesta a lăudat România pentru această inițiativă și a precizat că România reprezintă un exemplu pentru celelalte țări din Uniunea Europeană.

De altfel, Stylianides și Carmen Dan au avut o întrevedere în legătură cu modul în care ar trebui dezvoltată forța de intervenție a Uniunii Europene în situații de urgență.

“Ca rezultat al schimbărilor climatice, dezastrele naturale sunt mai violente, mai frecvente și asta este realitatea. Acesta este, din păcate, noul normal și afectează fiecare colț din Europa. Catastrofalele incendii de pădure, inundațiile de anul trecut au demonstrat că actualele capacități nu sunt suficiente, mai ales când multiple dezastre naturale se întâmplă în țări diferite. Trebuie să ne adaptăm la această nouă realitate, să fim mai bine pregătiți să intervenim și să ne pregătim. Trebuie să fim mai bine pregătiți să ne apărăm cetățenii și proprietățile lor”, a fost mesajul transmis de comisarul european.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version