Nume grele ale medicinii mondiale şi nu numai s-au reunit, de curând, la târgul “Medica” de la Dusseldorf (Germania).

2014_medica03

Au fost prezentate ultimele noutăţi din domeniu, iar specialiştii au tras aceeaşi concluzie la unison: “medicii devin specialişti IT”.

Asta pentru că pe lista ultimelor apariţii se numără un senzor de monitorizare în timpul somnului sau o nouă aplicaţie prin care pacienţii să-şi poată face singuri o electrocardiogramă.

Electrocardiogramă se face, practic, cu un dispozitiv alcătuit dintr-un smartphone, un mic cablu EKG şi patru mini-electrozi. Pacienţii pot apoi să trimită digital, instantaneu, datele cardiace către medicul specialist.

Senzorul de monitorizare în timpul somnului este amplasat sub saltea şi înregistrează întreruperile de respiraţie în timpul somnului. Datele sunt transmise prin bluetooth către o aplicaţie smartphone şi, mai departe, pe telefonul doctorului pentru o evaluare.

A apărut inclusiv posibilitatea ca pacientul să colecteze datele în format digital şi să le trimită medicului pentru o evaluare. Şi nu mai este nevoie ca medicul să-l trimită la un specialist. Acum se poate organiza o videoconferinţă cu medicul de familie, specialistul şi pacientul pentru a discuta despre diagnostic.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version