Augustian Jianu, ministrul Comunicaţiilor, a participat, marţi, la o conferinţă de specialitate.

Cu această ocazie, Jianu a ţinut să precizeze că în România există un mare paradox: “Deşi ştim foarte bine că avem printre cele mai mari viteze broadband de acces la internet din Europa şi poate chiar din lume, stăm cu siguranţă mai bine decât americanii, gradul de penetrare este foarte mic. Deşi avem foarte mulţi experţi buni în IT şi comunicaţii, numărul lor este destul de mic, raportat la populaţia generală. Populaţia generală a României este în momentul de faţă analfabetă digital. Ca să putem adopta transformarea trebuie să facem această alfabetizare”.

Ministrul Comunicaţiilor este de părere că “alfabetizarea digitală trebuie făcută în special la părinţi şi profesori. Acolo, gradul de înţelegere a transformărilor digitale este cel mai scăzut. Copiii sunt nativi, ei nu au neapărat nevoie să înţeleagă. Ei se nasc cu asta, ei ştiu asta, ei, la 2-3 ani, au tableta în mână şi se descurcă cu această unealtă cum ne descurcăm noi cu băţul în nisip”.

Totuşi, ministrul Comunicaţiilor dă asigurări că alfabetizarea digitală se va îndrepta şi spre copii, micuţii urmând a fi învăţaţi “cum să folosească mai eficient şi mai sigur tehnologia”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version