Aflată în insolvenţă poentru a doua oară, compania de stat Hidroelectrica face eforturi de redresare: cu 1,7 milioane euro a cumpărat un sistem informatic integrat de tip Enterprise Resource Planning (ERP).

hidroelectrica-sediu-bucuresti

Sistemul are mai multe module (financiar contabilitate, resurse umane, producţie, mentenanţă, retehnologizare, trading, achiziţii) şi urmează să fie instalat în 290 de centrale la nivel naţional.

Câştigătorul licitaţiei este consorţiul format din firmele Information Business Consulting (lider), Electrica Soluziona, în calitate de partener, şi Indra, terţ susţinător, iar contractul va fi semnat miercuri.

“Achiziţia unui sistem informatic atât de complex (…) reprezintă un moment de cotitură în industria IT. Până mai ieri, un serviciu similar se achiziţiona la un preţ cuprins între 10 şi 30 de milioane de euro. Preţul obţinut de Hidroelectrica de doar 1,7 milioane euro va reprezenta un reper şi, totodată, un standard în astfel de proceduri”, a declarat, într-un comunicat, Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar.

El a adăugat că “este o grea lovitură dată tuturor vânzătorilor şi implementatorilor de soluţii IT şi un cadou pentru toţi viitorii beneficiari ai unor astfel de soluţii inteligente”.

“Tocmai din acest punct de vedere au fost atât de multe contestaţii şi s-a pierdut timp preţios în efortul de modernizare a celui mai mare producător de energie din România. Nimeni din piaţă nu avea interes ca o companie să achiziţioneze atât de ieftin, pentru că afecta marja comercială a tuturor jucătorilor din piaţă şi ridica mari semne de întrebare vis-a-vis de toate achiziţiile unor astfel de programe realizate de companiile şi instituţiile statului în ultimii 20 de ani”, a precizat Borza. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version