Pe 24 iunie sărbătorim Sânzienele, iar cu această ocazie reprezentanții Muzeului Național al Țăranului Român, din București, vor găzdui un târg de antichități.

Târgul va fi deschis în perioada vineri, 22 iunie – duminică, 24 iunie, în fiecare zi între orele 10.00 și 18.00. Prețul unui bilet costă 4 lei, intrare generală, sau 2 lei, intrare pentru elevi, studenți, pensionari.

În cadrul târgului puteți găsi piese de costum țărănesc, țesături de interior (covoare, ștergare, fețe de pernă și fețe de masă), icoane pe lemn și pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe, mobilier crestat, pictat – lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, ceramică, donițe, vase din lemn, putinei, căuce, furci și roți de tors, fuse, vârtelnițe, felinare, ceasuri, candelabre, piulițe și râșnițe de alamă, dar și publicații socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice, etc.

De asemenea, veți fi îmbiați cu prăjituri, cozonaci și miere. Nu vor lipsi nici plantele de leac.

De Sânziene, duminică, 24 iunie, sunteți așteptați cu mic, cu mare, să împletiți coronițe din levănțică și flori de câmp.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version