Ceea ce era aşteptat de câteva zile s-a petrecut marţi, când conducerea Teatrului Nottara a decis să suspende activitatea instituţiei pe termen nedefinit.

sursa foto nottara.ro
sursa foto nottara.ro

Decizia a venit după intrarea în vigoare a legii care schimbă condiţiile desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat.

“Vă asigurăm de toată disponibilitatea noastră în legătură cu recuperarea sumelor de bani aferente biletelor vândute până în acest moment, pentru spectacolele anulate. De asemenea, vă asigurăm că teatrul a depus şi va depune, la toate autorităţile competente, absolut toate diligenţele necesare pentru rezolvarea de urgenţă a acestei situaţii, solicitând Primăriei Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia ne aflăm, inclusiv punerea la dispoziţie a unui alt spaţiu, în vederea susţinerii temporare a reprezentaţiilor noastre”, este anunţul făcut de conducerea Teatrului Nottara.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în urmă cu o săptămână, legea care interzice desfăşurarea de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Vizaţi în mod direct, cei de la Teatrul Nottara susţin că, de fapt, “în proporţie de 99,99%, bulina asta, de pe clădirea noastră, ca multe alte buline din Bucureşti, este pusă din birou, pe anul construcţiei”. De asemenea, Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara, îi acuză pe cei din Primăria Capitalei că “stau pe o Cutie a Pandorei şi nu vor să o deschidă. Dacă se dovedeşte că acest bloc nu are o expertiză reală şi că nu are bulină sau că nu e la clasa I de risc, eu cred că va sări în aer tot ce a făcut Proiect Bucureşti împreună cu Primăria, în 1997, şi eu cred că, de fapt, asta e spaima: să nu cumva să fie aşa. Dar cred, de asemenea, că Bucureştiul are nevoie să ştie adevărul”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version