Ovidiu Anton ar fi trebuit să reprezinte România la ediţia din acest an a Eurovisionului, dar delegaţia noastră a fost exclusă din competiţia din cauza datoriilor acumulate de TVR şi care pun în pericol stabilitatea economică a European Broadcasting Union.

anton

Dezamăgit de situaţie, Ovidiu Anton a anunţat că “mi se pare o decizie nedreaptă, dar încerc să zâmbesc şi să nu mă ia valul”.

Ovidiu anunţă că “eu rămân acelaşi, acelaşi artist sincer, acelaşi luptător care a câştigat prin votul juriului şi al publicului… dar cu toate astea, paradoxal, trebuie să mă declar învins… de cine? de ce? Corect???… nu ştiu cum să o spun frumos acum, aşa că mă abţin”.

România trebuia să achite o datorie de circa 16,5 milioane de franci elveţieni până la 20 aprilie. Nu s-a respectat termenul respectiv, aşa că şefii European Broadcasting Union au decis excluderea delegaţiei României de la competiţia din acest an, în special, şi de la competiţie în general, până la achitarea datoriei.

Finala Eurovision din acest an este programată a avea loc pe 14 mai. România ar fi trebuit să intre în competiţie în a doua semifinală, pe 12 mai.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version