Societatea Naţională a Criticilor de Film din SUA, ai cărei membri lucrează pentru ziare, reviste şi alte instituţii media prestigioase, a desemnat “Spotlight” drept cel mai bun film al anului 2015.

spotlight-2015

Pelicula, în care joacă actorii Michael Keaton şi Mark Ruffalo, a fost premiată şi pentru cel mai bun scenariu, care le aparţine lui Josh Singer şi Tom McCarthy, informează contactmusic.com.

“Spotlight” a fost desemnat cel mai bun film şi de criticii din Los Angeles, San Francisco şi Boston, fiind considerat unul dintre cei mai importanţi concurenţi la premiile Oscar, care vor fi decernate în acest an de Academia Americană de Film.

Premiul National Society of Film Critics pentru cel mai bun actor i-a fost oferit lui Michael B. Jordan, pentru rolul din “Creed”.

Cea mai bună actriţă este Charlotte Rampling, în rolul din “45 Years”.

Premiile pentru cei mai buni actori în roluri secundare au fost câştigate de Mark Rylance, pentru interpretarea din “Podul spionilor/ Bridge of Spies”, şi Kristen Stewart, pentru rolul din “Nori peste Sils Maria/ Clouds of Sils Maria”.

Premiul pentru cea mai bună imagine a fost câştigat de drama “Carol”, trofeul pentru cel mai bun regizor, de Todd Haynes.

Documentarul “Amy”, dedicat cântăreţei Amy Winehouse, a fost desemnat cel mai bun film la categoria non-ficţiune.

Gala a fost organizată duminică iar Premiile National Society of Film Critics sunt printre ultimele acordate înainte de nominalizările la premiile Oscar, ce vor fi anunţate pe 14 ianuarie, la Los Angeles, înainte de ceremonia din 28 februarie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version