Cinematografele Patria, Scala – închise din 20 noiembrie -, Excelsior, Dacia, Grivița, Cotroceni, Giulești, Feroviar și Grădina Parc din Bucureşti au toate şansele să treacă de la RADEF în administrarea Primăriei Sectorului 1.

cinema patria
Cinematograful Patria este închis din 20 noiembrie deoarece <span style=text decoration underline><strong><a href=httpswwwsecundatvrosocialfirmele si institutiile din 162 de cladiri cu bulina rosie din bucuresti somate sa isi inceteze activitatea document 9585html target= blank>funcţionează într o clădire cu risc seismic ridicat<a><strong><span>

Administraţia locală se judecă din 2009 şi a câştigat prima rundă a procesului. Numai că Guvernul a abrogat prin OUG nr. 47/2011 prevederile legale privind transferul cinematografelor către consiliile locale.

“Drept urmare, recursul RADEF a fost admis iar cererea Consiliului local sector 1 a fost respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție”, precizează viceprimarul Vasile Moțoc.

“În 2013, prin decizia 19, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională OUG nr. 47/2011. În consecință, Consiliul local sector 1 a chemat din nou în judecată RADEF, care a fost obligată de Curtea de Apel București în dosarul nr. 8128/2/2013 să predea cele 9 cinematografe și grădini cinematografice. RADEF a formulat recurs, ce se judecă în prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție”, explică viceprimarul.

Viceprimarul Motoc vrea să le consolideze

Moţoc susţine că Primăria va consolida antiseismic imobile în care funcţionează cea mai mare parte a acestor cinematografe de pe B-dul Magheru.

“Punerea în siguranță a clădirilor de interes public din Sectorul 1 este o prioritate a administrației locale. Avem și disponibilitatea și resursele financiare pentru a consolida și reabilita cinematografele din această zonă administrativă, așa cum am procedat cu majoritatea școlilor, spitalelor și sediilor administrative pe care le administrăm. Solicit Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor transferarea în regim de urgență a cinematografelor din Sectorul 1 în administrarea primăriei, pentru că ele trebuie să aparțină comunității locale”, declară viceprimarul  Moțoc.

RADEF mai are în administrare şi cinematografele Corso, Europa, Festival.

author avatar
Adrian Nicolae
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version