Liderii Centrului Naţional al Cinematografiei au anunţat, miercuri, că pelicula “Sieranevada”, a regizorului Cristi Puiu, este propunerea României la nominalizările pentru Oscarul acordat celui mai bun film străin.

film

Dar pelicula trebuie să treacă cu bine peste mai multe etape preliminare pentru a ajunge în cele din urmă între finalistele de la ceremonia care va avea loc pe 26 februarie anul viitor, la Hollywood.

“Sieranevada” este al patrulea lung metraj al lui Cristi Puiu, îi are pe Mimi Brănescu şi Dana Dogaru în rolurile principale şi va fi lansat în cinematografele româneşti din 9 septembrie.

Filmul spune povestea unui doctor care trebuie să-şi confrunte fricile şi trecutul pentru a-şi prezenta propria versiune a adevărului în faţa rudelor sale prezente la comemorarea a 40 de zile de la moartea tatălui doctorului.

Evenimentele sunt prezentate în strânsă legătură cu atacul terorist de la sediul “Charlie Hebdo”, reuniunea familiei doctorului petrecându-se la doar trei zile după teribilul atentat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version