Tragedia din Club Colectiv, de vineri seara, ne facem să ne dăm seama că sute sau mii de persoane îşi pun viaţa în pericol, în fiecare seară, alegând să-şi petreacă timpul liber într-un club din centrul Capitalei sau la cine ştie ce spectacol sau concert.

sursa foto: flux24.ro
sursa foto: flux24.ro

Ce ne facem însă dacă tragedia din Club Colectiv s-ar putea petrece la un nivel şi mai mare? Pentru că Mihai Ricci, fost consilier al ministrului Culturii, atrage atenţia că, de fapt, nici Sala Palatului nu are autorizaţie de funcţionare.

Asta deşi acolo se ţin cele mai tare concerte, iar locaţie se umple, aproape în fiecare seară, cu mii de oameni.

Mihai Ricci susţine că în 2010, când era membru în CA al Sălii Palatului şi consilier la Ministerul Culturii, pompierii nu şi-au dat acceptul pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare. Pompierii afirmau, la vremea respectivă, că, după mărirea capacităţii sălii, solicitată de Nicolae Ceauşescu înainte de Revoluţia din 1989, evacuarea în caz de incendiu nu se mai poate face conform regulamentelor.

Iar de atunci nu s-au întreprins demersurile necesare pentru rezolvarea situaţiei astfel că şi în acest moment este foarte posibil ca la Sala Palatului să se desfăşoare evenimente fără să existe autorizaţie. Iar o tragedie precum cea din Club Colectiv se poate repeta oricând.

Mihai Ricci a fost consilier al Casei Regale, a miniştrilor Kelemen Hunor şi Toader Paleologu, dar şi diplomat la Ambasada României la Atena.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version