Cele mai comune tipuri de ameninţări specifice muzeelor şi galeriilor de artă sunt furturile şi acţiunile de vandalism.

Optex Redscan

Furturile de artă sunt realizate de obicei pentru a revinde operele sau pentru a fi folosite de infractori ca şi garanţii pentru diverse împrumuturi. Iar conform studiilor de securitate, sunt recuperate doar 5~10% din bunuri.

Astfel, devine aproape obligatorie prezenţa unui sistem de securitate performant, care să poată preveni toate aceste acţiuni. Compania Optex deţine în portofoliul său de produse senzori infraroşu, termici şi laser, care pot fi folosiţi în cooperare cu sistemul de supraveghere video CCTV.

Cu ajutorul lor pot fi securizate orice fel de spaţii sau intrări, acoperişuri sau subsoluri, indiferent de condiţiile meteo sau de iluminare.

Soluţiile OPTEX pot fi folosite atât la exterior cât şi la interior, în funcţie de modelul ales, astfel încât instituţiile să poată să îşi securizeze lucrările chiar şi în cazul în care doresc să le expună în cadrul unui eveniment de exterior.

RLS_3060L

REDSCAN RLS-3060L – soluţia de monitorizare optimă

Unul dintre cei mai performanţi senzori Optex Redwall este modelul REDSCAN RLS-3060L. Acesta poate fi folosit pentru a securiza orice muzeu sau gelerie de artă, montarea putându-se realiza vertical sau orizontal. Senzorul poate fi integrat cu succes în sisteme de securitate ce au la bază soluţii software dezvoltate de Milestone, Genetec, Axxonsoft, Exacq, Axis, Avigilon şi Dedicated Micro.

REDSCAN se bazează pe tehnologie laser, putând detecta oameni, obiecte şi vehicule cu raza maximă de 30 m. Acesta poate analiza mărimea, viteza de deplasare şi distanţa faţă de senzor a obiectelor sau a persoanelor urmărite.

Versiunea 7 a acestui senzor poate detecta, în modul orizontal, orice intrus ce încearcă să se urce pe un zid sau gard. Senzorul creează o zonă de detecţie deasupra lor, fiind detectată orice fel de încercare de pătrundere în perimetru.

 

OPTEX la Security Essen 2016

Produsele şi tehnologiile Optex vor putea fi testate în cadrul evenimentului Security Essen –ce se va desfăşura în perioada 27-30 septembrie 2016 în oraşul Essen din Germania.

author avatar
Ilie Radulescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version