Începând de vineri, până în 18 septembrie vor avea loc în amfiteatrul amenajat în curtea Centrului Cultural Casa Artelor din B-dul Mircea Vodă nr. 5 din Sectorul 3 al Capitalei seri de muzică live, dans, conferințe și proiecții de film.

Luna Tango la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3

Persoanele care doresc să învețe secretele dansului argentinian vor avea acces gratuit la cursuri de tango. În fiecare sâmbătă, tinerii sunt așteptați să facă primii pași pentru a învăța limbajul dansului pasional și expresiv, moment urmat de o „Seară de tango”.

În fiecare duminică va avea loc un curs gratuit dedicat seniorilor, în continuarea căruia va fi proiectat un film despre cultura și istoria acestui gen muzical și coregrafic.

În cadrul programului va putea fi vizitată și expoziția „Istoria tango-ului”, pentru a afla detalii inedite despre acest dans de origine argentiniană.

În fiecare zi de vineri, în perioada 2-18 septembrie, începând cu ora 19.00, bucureștenii vor putea participa la „Concertele Luna Tango”, alături de muzicieni precum Mariano Castro, Analia Selis, Omar Massa și Cvartetul Passione, dar și de cupluri de dansatori.

„Concertele Luna Tango” prezintă o poveste despre tangoul tradițional și cel modern, despre tradiție și emancipare, despre ieri și despre astăzi, despre inițiați și începători, în care oricine se poate descoperi.

Accesul la „Concertele Luna Tango” se face pe bază de bilet, care poate fi achiziționat online de pe site-ul bilete.ro sau de la sediul Centrului Cultural Casa Artelor (de luni până joi între orele 11.00-17.00 și vineri de la 11.00 la 15.00).

 

De asemenea, sâmbătă, 10 septembrie, se va desfășura conferința „Săptămâna europeană a sportului/tango-ului”, la care vor participa numeroase personalități din domeniu, din țară și din străinătate.

Programul „Luna Tango” va debuta vineri, 2 septembrie, cu primul „Concert Luna Tango”, susținut de Mariano Castro și Cvartetul Passione, urmat sâmbătă și duminică de cursurile gratuite pentru tineri și seniori, o seară de dans argentinian, respectiv o proiecție de film.

Întregul eveniment este organizat de Asociația pentru Cultură și Tango în parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3, printr-un proiect finanțat de Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB) în cadrul programului „București Orașul In-vizibil”.

„Luna Tango” se află sub egida Ambasadei Republicii Argentina la București, programul fiind realizat în parteneriat cu Institutul Cervantes.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version