Începând de vineri, 13 mai, în curtea creart din Piata Alexandru Lahovari nr. 7, București, se deschide Grădina cu Filme – Cinema & More, iar primul concert va fi susținut de Trupa Vama, de la ora 20.30.

Program luna mai - Gradina cu Filme

Pornind de la conceptul gradinilor de vara ale Bucurestiului de altadata, pentru al treilea an consecutiv, Gradina va deveni, pe rand, un cinematograf in aer liber dedicat tuturor cinefililor, o sala de concerte acustice, in care vor canta intreaga vara unii dintre cei mai apreciati artisti ai momentului, un adevarat club de comedie prin spectacolele de improvizatie si cele de stand-up comedy, iar, nu in ultimul rand, un teatru de vara care va prezenta intregul sezon productii cu abordari clasice sau moderne.

Sambata, 21 mai, de la 20:30, doi artisti exceptionali vor imparti acelasi band, in premiera nationala, si vor oferi un spectacol multimedia complet. Concertul Alexandra Usurelu si Mircea Vintila, intitulat „Mergem toti intr-o barca”, va include cele mai cunoscute cantece ale celor doi artisti, dar si momente sustinute impreuna.

Vineri, 27 mai, la Gradina cu Filme – concert Moonlight Breakfast. Trupa revine cu un show acustic complex, din cadrul caruia nu vor lipsi proiectiile 3D, ce imbina elemente vizuale abstracte cu fragmente video. De la ora 20:30 sunteti asteptati in cadrul fresh al gradinii la un mix de soul, electro, beat, nu-jazz si swing!

Proiectii de film

Gradina cu Filme – Cinema & More isi propune sa aduca in fata auditoriului filme consacrate ale artei cinematografice, proiectate intr-o locatie cocheta, situata in centrul capitalei. Pe lista proiectiilor din acest sezon se numara productii clasice, ecranizari celebre, filme vechi, dar si contemporane, ce au adus in discutie subiecte controversate sau au emotionat prin povesti cu care publicul a empatizat de-a lungul timpului.

In luna mai vor fi difuzate filmele „The Theory of Everything”, „Elizabeth”, „Marfa si Banii”, „Escape from Alcatraz”, „Cinderella Man”, „Munich”, „Up in the Air”, „Rio Grande”, „Revolutionary Road”.

Pe 25 mai, Gradina va gazdui „Seara scurtmetrajului romanesc” powered by NexT Film Festival, in cadrul careia va fi proiectata o selectie de scurtmetraje ale regizorilor romani, urmata de o dezbatere in prezenta unor invitati speciali, din industria cinematografica. Mai mult decat atat, criticul de film Ileana Birsan va modera o serie de dezbateri inainte de proiectiile anumitor filme, in prezenta unor regizori, producatori sau protagonisti din industria cinematografica romaneasca.

Stand-up comedy si spectacole de improvizatie

Spectacolele de Stand-up comedy vor destinde atmosfera serilor de vara la Gradina cu Filme. Teo, Vio, Costel, Alex Mocanu si multi altii pregatesc momente in care vor aborda subiecte tabu, dar si situatii din rutina zilnice, ce starnesc rasul garantat.

In premiera in Gradina cu Filme vor fi realizate spectacole de improvizatie prin care trupe profesioniste vor crea situatii spontane, teribil de amuzante, un soi de comedie in care publicul este implicat in crearea povestii, fara a avea un scenariu pregatit sau o regie in spate.

Astfel, duminica, 15 mai, trupa IMPROvCOMEDY isi va folosi toate uneltele intelectuale pentru o joaca artistica, un show prin care publicul are ocazia sa urmareasca cea mai dinamica forma de teatru de comedie si improvizatie muzicala. De asemenea, trupa Improvisneyland vine in Gradina, pe 22 mai, sa prezinte „M-am indragostit pe net”, un spectacol despre relatiile ce se pot naste intre un barbat si o femeie care se cunosc pe internet.

Festivalul de teatru Dell’Arte 

Aflat la cea de-a doua editie anul acesta, Festivalul de teatru Dell’Arte este organizat de creart din dorinta de a aduce in fata publicului spectacole ale absolventilor Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (U.N.A.T.C), precum si ale unor tineri actori ce promit sa ofere o experienta inedita prin subiectele abordate, din dramaturgia clasica si contemporana.

Luna mai aduce pe scena o piesa despre asumarea responsabilitatii, intitulata „Treapta a noua”, de Tom Ziegler, in regia Mihaelei Betiu, pe 19 mai, si „Ziua Necunostintei”, un spectacol cu intrebari si raspunsuri despre viata, scris si interpretat de actorul Alex Stefanescu, pe 26 mai.

Intrarea la film si la teatru este gratuita, in limita locurilor disponibile!

Bilete pentru concerte, stand-up si improvizatie, la casa de bilete creart sau prin reteaua eventim:

http://www.eventim.ro/ro/cautare/?search_string=gradina+cu+filme

Pentru mai multe detalii, urmariti pagina de Facebook:

https://www.facebook.com/gradinacufilme/

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version