Lungmetrajul “Inimi cicatrizate”, realizat de Radu Jude, a câștigat “Premio speciale della giuria”, sâmbătă, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno (3-13 august).

https://www.youtube.com/watch?v=McdgUDYCGno

“Filmul a fost elogiat de critica de specialitate internațională și a fost primit cu aplauze furtunoase de publicul prezent la proiecții”, se arată într-un comunicat.

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, “Inimi cicatrizate” este o adaptare liberă după operă literară a lui Max Blecher.

Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu. Scenariul și regia sunt semnate de Radu Jude, producător fiind Ada Solomon.

Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Studioului de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Programului Media — Europa Creativă și Eurimages.

Radu Jude a câștigat anul trecut “Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru pelicula “Aferim !”, producția românească cu cel mai mare succes de box-office în 2015.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version