Procurorii de la Parchetul General au decis, miercuri dimineaţa, reţinerea pentru 24 de ore a Deliei Marina Podea, şefa secţiei de Psihiatrie a Spitalului din Arad.

filepicker_nwxcvhmfqksovuayhbod_pills-3734b1

Capul Deliei Marina Podea este primul care cade în scandalul pacienţilor din spitalele româneşti folosiţi pe post de cobai.

Zeci de mascaţi şi procurori au efectuat, marţi, mai multe percheziţii la diferite unităţi sanitare şi cabinete medicale aflate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Cluj, Constanţa şi Dolj.

Mai mulţi doctori sunt bănuiţi că efectau diferite tratamente pe pacienţi care nu aveau nevoie de medicamente sau care nu sufereau de afecţiuni care să necesite medicamentele respective.

În baza acestor studii, medicii obţineau finanţări mai mari din partea sponsorilor care erau interesaţi de stabilirea efectelor pe care le au medicamentele respective.

Delia Podea a căzut în plasa procurorilor după ce s-a stabilit că a solicitat şi încasat diferite sume de bani de la mai mulţi pacienţi care erau interesaţi să figureze cu internări în secţia de Psihiatrie pentru fundamentarea şi întocmirea dosarelor de pensionare pe caz de boală.

Pe de altă parte, Delia Podea le condiţiona pacienţilor internările fictive de participarea la studiile clinice pe care medicul le conducea.

Delia Podea urmează să fie adusă la Bucureşti pentru a fi prezentată magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version