Unul dintre cei doi jandarmi implicați în evacuarea în forţă și uciderea prin asfixiere, de către doi polițiști, a unui pensionar aflat pe o terasă din Pitești, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost arestat preventiv, joi seară, pentru 30 de zile.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este însă definitivă, astfel că jandarmul poate fi eliberat de o instanță superioară, așa cum au scăpat cei doi polițiști, după ce au stat doar două zile în arestul preventiv, ei fiind plasați apoi în arest la domiciliu.

Polițiștii ucigași ai pensionarului din Pitești, plasați în arest la domiciliu. Un jandarm, reținut

Dosarul a fost preluat de procurorii militari, după ce a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Cei doi poliţişti sunt acuzaţi de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. 

„La data de 20 aprilie 2021, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare a declinării de competenţă dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, presupuse a fi săvârşite de către doi subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ‘Basarab I’ Argeş, în coautorat cu doi agenţi de poliţie din cadrul IPJ Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti”, se arată într-un comunicat al Parchetului Militar.

„În fapt s-a reţinut că, la data de 16 aprilie 2021, cei doi militari jandarmi aflaţi în misiune de patrulare mixtă împreună cu două echipaje de poliţie din cadrul IPJ Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Piteşti. La faţa locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenţi de poliţie au acţionat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil, printre acţiune violentă, soldată cu decesul victimei“, precizează Parchetul Militar.

Moartea bărbatului a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, care a prezentat rezultatele preliminare ale autopsiei.

„Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”, a precizat Dan Manu.

filmul cu politiștii bruscând victima în Autogara Sud din Pitesti

În imaginile difuzate de presa locală se poate vedea cum la un moment dat barbatul este împinsă de un polițist, care îl trântește la pământ. În imagini pot fi văzuți apoi mai mulți polițiști care încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul de 63 de ani, care era căzut.
Bărbatului i s-a făcut rău, însă echipajul de pe ambulanță nu l-a putut salva, fiind declarat decesul.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version