Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj anunță trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Gheorghe Tomoioagă.

Bărbatul este acuzat oficial de dare de mită și a devenit celebru după ce în urmă cu aproape o lună a vrut să șpăguiască un procuror cu 20.000 de euro pentru ca acesta să facă în așa fel încât să se asigure că fratele lui Tomoioagă, acuzat de infracțiuni la regimul silvic, nu va ajunge după gratii.

Alături de Tomoioagă a fost trimis în judecată, în stare de libertate, Grigore Andreica, bărbatul care a intermediat afacerea și care este acuzat oficial de complicitate la dare de mită.

Conform procurorilor DNA, “în cursul lunii iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a oferit, prin intermediul inculpatului Andreica Grigore, unui procuror, suma de 20.000 euro, pentru ca acesta din urmă să îndeplinească atribuțiile de serviciu specifice funcției contrar prevederilor legale, în scopul favorizării unei persoane (fratele primului) cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul silvic.

În același context, la data de 26 iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a remis efectiv magistratului suma de 3.000 de euro, oferind suplimentar suma de aproximativ 2.000-3.000 de euro precum și remiterea de material lemnos pentru construcția unei case”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version