Surpriză de proporții la termenul de marți de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

sursa foto: bacau.net

Urma să se judece un nou termen din dosarul în care Alina Bica, fosta șefă a DIICOT și fostă membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, este acuzată, alături de ceilalți membri ai Comisiei respective, că au aprobat plata unor despăgubiri fabuloase către afaceristul Gheorghe Stelian.

Conform procurorilor care au instrumentat dosarul, șefii ANRP i-au oferit lui Gheorghe Stelian 89 de milioane de euro pentru un teren a cărui valoare de piață era estimată la doar aproximativ 27 de milioane de euro.

La termenul de marți, avocații Alinei Bica au anunțat, oficial, că aceasta a fugit în Costa Rica. Culmea este că fosta șefă a DIICOT, care nu a mai fost văzută la față de mai bine de o lună, a plecat în Costa Rica la muncă și nu în concediu.

Conform hotnews.ro, deși nu au dorit să confirme presei, avocații Alinei Bica au prezentat la termenul de marți mai multe documente care ar arăta că fosta șefă a DIICOT a plecat tocmai în Costa Rica pentru a face pe avocatul, pentru că în România nu mai avea dreptul de a profesa.

Totuși, pentru că documentele erau doar în limba spaniolă, judecătorii au refuzat să le ia în calcul.

Ar fi doar ultimul nume greu dintr-o listă impresionantă de “vedete” care au fugit în țări exotice pentru a nu putea fi extrădate, Alina Bica călcându-le practic pe urme fraților Mazăre, ajunși de curând în Madagascar.

Evident, ca și în celelalte cazuri celebre, Alina Bica a profitat de o decizie favorabilă în instanță. Magistrații i-au ridicat controlul judiciar, pe motiv că nu mai poate influența ancheta, iar fosta șefă DIICOT a scăpat astfel inclusiv de interdicția de a părăsi țara.

Bica are două condamnări în primă instanță, de 4 ani și de 3 ani și 6 luni, pentru favorizarea făptuitorului. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version