La câteva zile după ce Laura Vicol, avocata Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT, spunea că nu știe care este statutul acesteia în Costa Rica, lucruri uluitoare ies la iveală.

Vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, reprezentanții Alinei Bica au depus o cerere prin care solicită stabilirea modului în care protocoalele încheiate de SRI cu DNA au influențat dosarele în care fosta șefă a DIICOT este implicată.

Cu această ocazie, unul dintre avocații Alinei Bica a precizat că aceasta are statut de refugiat politic în Costa Rica încă din ianuarie, valabilă timp de un an.

De asemenea, s-a spus că noul domiciliu al Alinei Bica este în San Jose și că aceasta ar vrea să vină în România dar, culmea, are o afecțiune la coloana lombară după accidentul de mașină controversat pe care l-ar fi suferit la Londra și în urma căruia fosta șefă a DIICOT a spus că, de fapt, a fost un atentat la viața ei.

“S-au desfiinţat cursele maritime, singurele sunt de marfă. Nu sunt vase de croazieră care să traverseze acum oceanul. De aceea nu a putut să vină în faţa dumneavoastră. Doamna Bica va cere să fie audiată prin intermediul videoconferinţei, aşa cu s-a întâmplat cu inculpatul din Serbia”, a spus avocatul Alinei Bica în sala de judecată.

Procurorul DNA a oferit un răspuns pe măsură: “Această stare de sănătate a fost invocată din decembrie 2017. Recomandarea medicală iniţială a fost tratament cu analgezice. De atunci nu au mai apărut modificari. Ea a solicitat să dea o declaraţie suplimentară. Între timp, Alina Bica a plecat din ţară. Demersurile acesteia urmăresc tergiversarea cauzei”.

Următorul termen în acest dosar – al treilea – a fost stabilit pentru jumătatea lunii mai.

Bica este deja condamnată la închisoare, la instanțele de fond, în două dosare penale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version