Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au acceptat, marți, ca Alina Gorghiu, copreședintele Partidului Național Liberal, și Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al Băncii Naționale, să fie audiați în dosarul care îl vizează pe Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț a României.

alina-gorghiu-2

Vlasov a fost trimis în judecată, în acest dosar, în iunie anul trecut, fiind acuzat că și-a folosit influența avută pe lângă un deputat pentru ca acesta din urmă să promoveze un proiect de lege prin care Camera de Comerț a României, instituție condusă de Vlasov, să poată pune mâna pe Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Vlasov a fost achitat în acest dosar de magistrații de la Curtea de Apel București, dar procurorii DNA au depus recurs, astfel că dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Iar magistrații de aici au admis, marți, programul de audiere a martorilor din dosar. Astfel că Bogdan Olteanu va fi audiat pe 5 octombrie, alături de Vasile Bar, Florin Iordache și Maria Butariu Vlad, iar Alina Gorghiu va fi audiată pe 19 octombrie, alături de alți inițiatori ai proiectului de lege pe care Vlasov îl vroia promovat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version