Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au depistat 3 primari și un consilier județean în stare de  incompatibilitate sau de conflict de interese, informează, marți, instituția.

Astfel, Cristian Stanciu, consilier judeţean la Iaşi, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2018 – 27 ianuarie 2021, întrucât ar fi exercitat simultan funcţia de membru titular (reprezentant al CJ Iaşi) în cadrul Consiliului de administraţie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Sf. Maria” Iaşi şi funcţia de membru în organul de conducere al unui partid politic – vicepreşedinte.

Gheorghe Rotaru, primar al comunei Ţibana, jud. Iași, a fost descoperit în conflict de interese administrativ, după ce ar fi emis la data de 4 februarie 2021 o dispoziţie pentru Întreprinderea Familială al cărei reprezentant este soţia acestuia iar membru este unul dintre fiii săi, dispoziţie care produce foloase materiale acestora.

Vasile Novac, primar al comunei Ivăneşti, jud. Vaslui, s-ar afla în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020, întrucât, simultan cu exercitarea funcţiei de primar, ar desfăşura şi activităţi remunerate în cadrul unei societăţi.

Vasile Vlăduţ Gherman, primar al comunei Slatina din județul Suceava, a fost găsit în conflict de interese administrativ, după ce, în exercitarea atribuţiilor, ar fi semnat un contract de furnizare produse cu societatea comercială în cadrul căreia fratele acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator. „În baza documentelor aprobate/avizate au fost efectuate plăţi către societate în sumă de 57.972 Lei. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din OUG 57/2019″, a precizat ANI.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version