Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, luni, decizia definitivă din dosarul “Cămătari versus Sportivi”.

sursa foto kmkz.ro

51 de interlopi, membri ai celor două clanuri, au fost trimişi în judecată în iulie 2013, fiind acuzaţi de comiterea unui număr record de infracţiuni cu violenţă.

Update 12 decembrie: Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au pus în aplicare 14 mandate de aducere emise de Curtea de Apel București pe numele membrilor unei grupări infracționale specializate în cămătărie, informează marți IGPR.

Iată precizările: “La data de 11 decembrie a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au desfășurat activități în vederea depistării a 14 persoane pe numele cărora Curtea de Apel București a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Cei în cauză au fost condamnați pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și dare de bani cu dobândă, aderare la un grup infracțional organizat, șantaj, camătă, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tentativă la omor calificat și deosebit de grav.         

Persoanele căutate au fost depistate și încarcerate în penitenciare, în vederea executării pedepselor aplicate.

La acţiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Grupuri Infracționale Violente, ai Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectoarelor 1-6 şi ai Serviciului Acțiuni Speciale, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”.

Condamnări între 4 ani și 8 ani

Cămătarii şi Sportivii au iscat numeroase scandaluri în Bucureşti, disputându-şi supremaţia. Astfel s-a ajuns ca interlopii să fie acuzaţi de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept, etc.

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a avut câştig de cauză la ÎCCJ. Iar pedeapsa lui a fost redusă de la 7 ani de închisoare la 5 ani şi 6 luni.

În schimb, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a rămas cu pedeapsa iniţială, de 5 ani şi 5 luni de închisoare, iar Radu Cristian Roşca, liderul Clanului Sportivilor, a luat 9 ani de închisoare.

Vor mai ajunge după gratii personaje precum Alexandru Ionuţ Stoica, 8 ani de închisoare, Alexandru Vasile Răzvan, 7 ani şi 6 luni de închisoare, Gabriel Robert Buşă, 5 ani şi 6 luni de închisoare, Andrei Cristian Bădulă, 5 ani şi 6 luni de închisoare, Adrian Lucian Preda, 5 ani şi 6 luni de închisoare, Adrian Răducu Bică, 5 ani de închisoare, sau Marian Sârbu, 3 ani şi 8 luni de închisoare.

Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a scăpat cu 2 ani de închisoare cu suspendare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version