Avionul de linie care l-a adus pe fugarul Radu Mazăre din Madagascar a aterizat cu o întârziere de circa 20 de minute, din cauza furtunii care s-a abătut peste București, o avertizare Cod Portocaliu fiind valabilă până la ora 20.30. 

Aeronava avea oră de aterizare 20.10, iar fugarul a coborât îmbrăcat cu o geacă vișinie, încătușat și ținând în mâini o sacoșă roșie.

Mazăre a fost fost preluat de la scara avionului cu o dubă a Poliției de Frontieră și dus într-o încăpere specială de predare-primire din aeroport. Acolo a dat o declarație scrisă și apoi a fost transportat cu o dubă a Administrației Naționale a Penitenciarelor direct la penitenciarul Rahova.

 

Potrivit procedurilor, Radu Mazăre va sta în carantină timp de 21 de zile.

El va fi încarcerat apoi într-un penitenciar cu regim închis, având în vedere pedeapsa mare pe care o are de ispășit.

Are o condamnare definitivă de 9 ani de închisoare (pronunțată în 8 februarie), plus alte două în primă instanță: 9 ani și 10 luni în al doilea dosar și 6 ani și 6 luni în al treilea. 

Înainte de a fi urcat în avion, fostul edil a fost ținut într-o dubă de culoare gri, fără cătușe, dar sub supraveghere. 

captură video Antena 1

Mazăre a fost prins de ofițerii INTERPOL în data de 8 mai, în Madagascar, unde acesta fugise încă din decembrie 2017, când se afla sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version