Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Avizat pozitiv de CSM, viitorul procuror general Florenţa regretă că nu își poate premia cu bani subalternii

Alex-Florin Florenţa a primit aviz pozitiv de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după interviul pentru funcţia de procuror generalal României, susținut luni în fața membrilor acestei secții, cărora le-a exprimat regretul că nu își poate premia cu bani subalternii.

Numirea, propusă de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, urmează să fie decretată de președintele Klaus Iohannis.

Alex-Florin Florenţa a declarat în fața CSM că premierea cu bani procurorilor „nu se poate la noi în sistem, din păcate, dar există componente de valorificare a lor, de premiere a unor astfel de procurori, printr-o sumă de alte măsuri adiacente: diplome, plachete, prezentarea lor într-o anumită şedinţă publică, evidenţierea lor într-un anumit context public, care să-i valorifice în raport de colectivul din care fac part”.

Florența a mai spus că trebuie gândit un sistem la nivelul Ministerului Public pe care îl va conduce, prin care să fie identificaţi pentru funcţii de conducere acei procurori care se evidenţiază în activitatea de urmărire penală.

Totodată, el este de părere că este nevoie de o modificare a legislației și de măsuri administrative luate ulterior de Poliția de Frontieră, pentru a stopa plecarea din țară a infractorilor „de lux” înainte de a fi condamnați definitiv.

Cu nenumărați condamnați de lux fugiți din țară, Guvernul Ciucă vrea „eficientizarea legislaţiei în materia extrădării”

„Trebuie făcută o analiză, trebuie consultat întreg corpul de magistrați, dar trebuie într-adevăr o măsură procedurală din acest punct de vedere, în oricare etapă a procesului, atât timp cât există suficiente indicii la un moment dat sau altul al procesului că se încearcă fuga și eventual sustragerea de la răspunderea penală”, a arătat Alex Florența.

Sunt fugiți în străinătate pentru a scăpa de pușcărie, printre mulți alții, pentru că judecătorii nu le-au interzis părăsirea țării, Alina Bica – fosta șefă a DIICOT, Sorin Oprescu – fost primar general al Capitalei, Cristian Rizea – fost senator PSD, Dragoș Săvulescu – afaceristul care valorifica pentru șefii ANRP retrocedări ilegale, baronul PSD Arsene și era cât pe-aci să plece și Elena Udrea, dar a fost prinsă în Bulgaria, la vama cu Grecia.

Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși în Italia
Condamnatul penal Oprescu, eliberat de autoritățile din Grecia pe o cauțiune ridicolă
Elena Udrea a fost prinsă de autoritățile din Bulgaria în Vama Kulata, la frontiera cu Grecia
Baronul PSD Arsene a fugit în Italia înainte de condamnarea definitivă: Judecătorii NU i-au interzis părăsirea țării
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv