Magistrații de la Curtea de Apel Iași au anunțat, luni, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Neculai Horobeț, avocat în cadrul Baroului Vaslui.

 

Horobeț este acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași de comiterea a două infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată.

Alături de Horobeț este implicat în dosar și Florin Ioan Bîcu, inculpat acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență, în formă continuată, și complicitate la trafic de influență, de asemenea în formă continuată. Bîcu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Conform procurorilor DNA, “în perioada septembrie – octombrie 2017, inculpatul Horobeț Neculai în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, în mai multe tranșe, suma totală de 1.500 euro, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra polițiștilor din cadrul I.P.J. Vaslui – Serviciul Rutier.

 Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere, că-i va determina pe polițiști să-i restituie permisul de conducere.

Într-un context asemănător, în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, cei doi inculpați au pretins de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.400 euro și au primit, în mai multe tranșe, suma totală de 1.900 euro și 400 lei, pentru a determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis de conducere, fără susținerea examenului auto”.

Horobeț a mai fost trimis în judecată într-un dosar asemănător în decembrie anul trecut, fiind acuzat de comiterea a cinci infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version