La 5 ore după ”cazarea” lui Neculai Onțanu în Beciul Domnesc, procurorii DNA i-au reținut și pe secretarul Consiliului Local Sector 2 București, Toma Șutru, și pe avocata lui Victor Ponta, Loredana Claudia Radu, ambii urmând să fie prezentați joi instanței Curții de Apel București, alături de edil, pentru arestarea preventivă.

ontanu-in-hora-550x425

Onțanu și Șutru sunt acuzați de luare de mită iar avocata Radu, de spălare de bani și complicitate la luare de mită.

Infracțiunile comise de către cei trei inculpați sunt din urmă cu 9 ani, însă DNA precizează că ”dosarul a fost constituit ca urmare a unei sesizări formulate în anul 2016”.

În perioada august – decembrie 2007, inculpatul Șutru Toma, în calitate de secretar al Consiliului Local al Sectorului 2 București, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu într-o modalitate care să faciliteze reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate pe raza sectorului 2 București, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991, a cerut și a primit de la același denunțător, beneficiar al drepturilor litigioase, suma totală de 2.000.0000 euro”, se arată în ordonanța de reținere.

De această dată, remiterea banilor a fost mascată prin încheierea unui contract fictiv de vânzare-cumpărare cu o rudă a inculpatului pentru un teren inutilizabil economic (traversat de linii de înaltă tensiune) și care valora la momentul încheierii înțelegerii aproximativ 215.000 euro.

”Suma de 2.000.000 euro remisă de către denunțător a fost transferată într-un cont bancar pentru care inculpatul Șutru Toma avea drept de semnătură, iar pentru a ascunde originea infracțională a banilor au fost realizate ulterior mai multe transferuri bancare și investiții imobiliare în România și Spania”, precizează anchetatorii.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version