Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost audat, joi, timp de mai multe ore la DIICOT, în dosarul violențelor jandarmilor din 10 august 2018, iar la ieșire, a spus că procurorii l-au întrebat despre intervenția „politicului” în actul de decizie al structurilor de forță.
 
 
„Azi, procurorii au întrebat despre complicități politice, despre intervenția politicului în actul de decizie al structurilor de forță, de construcțiile din piață și cine au fost generatorii în timp ai acestei activități de reformare, de rezistență a „pieții”. Din ce am înțeles, procurorii accentuează la acest moment pe existența a doi actori: dreapta și stânga politică. La acest moment sunt interesați de modul în care au fost date deciziile din punct de vedere politic și cum au fost percepute la nivelul Ministerului de Interne, dar și modul în care strada, reformiștii, au crescut în timp, cine i-au finanțat și care au fost vectorii care i-au manipulat și instigat în acest sens”, a spus Bădulescu, la finalul audierilor de la DIICOT
 
„Am discutat și despre implicarea președintelui României (Klaus Iohannis – n.r.) în 2017, în organizarea și apelurile publice pe care le făcea, care în opinia tuturor au fost un exemplu demn de urmat. (…) S-a pus în discuție modul în care deciziile luate în Kiseleff (sediul central al PSD, partid condus la acea dată de Liviu Dragnea – n.r.),  se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne”, a adăugat viceprimarul Capitalei.
 
Înainte de intra la audiere, Bădulescu a spus: „Cu siguranță discuția de astăzi (joi – n.red.) va aduce multe noutăți în acest dosar, iar declarația pe care o voi da atunci când va ajunge în instanță acest dosar va lămuri întru totul cine și ce și-a dorit să se întâmple la 10 august. (…) După ce voi da declarație în fața procurorilor o să fac, de fapt, ceea ce a îndemnat și președintele acestei țări, respectiv o justiție publică. Adică să cunoască oamenii cine și ce i-a adus ca ei să sufere, pe de o parte, și jandarmii să tragă pe altă parte”, a declarat Bădulescu la intrarea în sediul parchetului.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version