Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi anunţă trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui B. G. C.

Inculpatul este acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită (două acte materiale), după ce a încercat să şpăguiască un poliţist care l-a prins beat la volan.

Conform procurorilor, care au instrumentat dosarul cu ajutorul ofiţerilor de poliţie judiciară de la Direcţia Generală Anticorupţie, “la data de 22.08.2017, echipa operativă l-a prins în flagrant pe B.G.C. în timp ce îi promitea unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi suma de 1.000 euro.

În schimbul sumei menţionate, poliţistul ar fi trebuit să distrugă actele de constatare întocmite la data de 20.08.2017, cu ocazia depistării celui în cauză în timp ce conducea în stare de ebrietate un autoturism pe raza judeţului Iaşi, refuzând prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi pentru a-i restitui permisul de conducere reţinut.

Cu ocazia prinderii în flagrant, asupra lui B.G.C. a fost identificată suma de 1.000 euro despre care acesta a declarat că erau banii promişi poliţistului, în scopul menţionat mai sus.

Dosarul penal a fost înregistrat în baza denunţului poliţistului, formulat la S.J.A. Iaşi, în care agentul a precizat că, la data de 20.08.2017, cu ocazia constatării infracţiunii comise de B.G.C., acesta i-a promis suma de 400 euro, pentru a nu-i întocmi dosar penal”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version