Judecătorii Curții de Apel București (CAB) l-au scăpat vineri definitiv pe fostul primar Marian Vanghelie de controlul judiciar impus de procurorii DNA în dosarul în care este judecat la Tribunalul București de 3 ani și jumătate, fără nicio sentință, pentru infracțiunile de luare de mită (peste 30 de milioane de euro) și spălare de bani.

„Respinge ca nefondată contestația formulată de (…) Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii din 19.12.2018 a Tribunalului București – Secția I Penală, pronunțate în dosarul nr.25638/3/2015/a41. (…) Definitivă”, se arată în minuta deciziei Curții de Apel București. 

Vanghelie le-a declarat jurnaliștilor, la CAB, că în ianuarie își lansează noul partid:

Vanghelie își face partid, în așteptarea amnistiei – după 3 ani și jumătate de proces fără vreo soluție

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pe 7 iulie 2015, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acuzat de şapte infracţiuni de complicitate la luare de mită şi şapte infracţiuni de spălare de bani; Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru.

Procurorii DNA îl acuză pe Vanghelie că, în perioada 2006 – 2014, în calitate de primar al sectorului 5 Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a pretins şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de peste 30,4 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version