Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj anunţă trimiterea în judecată a inculpaţilor O. M. G. şi M. C. C., ambii angajaţi la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Craiova.

sursa foto lupamea.ro

Oficial, cele două personaje au fost trimise în judecată în stare de arest la domiciliu, O. M. G. pentru luare de mită în formă continuată, opt acte materiale, iar M. C. C. pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, patru acte materiale.

În traducere liberă însă trebuie precizat că cele două cadre medicale făceau trafic cu pungi cu sânge. O. M. G. şi M. C. C. încasau ilegal diferite sume de bani şi ofereau în schimb pungile cu sânge pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale.

Anchetatorii susţin că “la data de 15.03.2017, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma activităţilor complexe de cercetare penală, au realizat prinderea în flagrant a lui M.C.C. în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale.

În fapt, în perioada noiembrie 2016 – martie 2017, M.C.C. în colaborare cu O.M.G., pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la aparţinători ai unor pacienţi internaţi la un spital din Craiova, precum şi de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge.

Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv de către Tribunalul Dolj, măsură menţinută şi de Curtea de Apel Craiova pe o perioadă de 30 zile, iar ulterior faţă de aceştia a fost luată măsura arestului la domiciliu”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version