Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: 50% dintre măştile de pe piaţă sunt neconforme / Ministrul Economiei pregătește un ordin prin care comercianții să precizeze asta pe produs /

Breaking News:
 

CCR a respins tertipul lui Cazanciuc, astfel că Tăriceanu nu scapă de dosarul penal

După mai multe amânări, Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, joi, contestația lui Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, care a încercat să-l scape de dosarul penal pe Călin Popescu  Tăriceanu.

Concret, Curtea a constatat că nu există un conflict juridic de natură constituțională, invocat de Cazanciuc, la sfârșitul lunii mai, ca existând între Senat și Parchetul General care i-a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu lui Tăriceanu, pentru că a refuzat să pună în aplicare o decizie definitivă a Justiției.

Este vorba despre sentința definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, din anul 2015, potrivit căreia parlamentarul PSD Cristian Marciu a încălcat legea incompatibilităţilor.

Iar Tăriceanu, în calitate de preşedinte al Senatului, a refuzat începând din anul 2017, în ciuda solicitărilor repetate ale Agenţiei Naţionale de Integritate, să-l elibereze din funcţie de Marciu.

11 Shares