Liderul USR, Dacian Cioloş, acuză că Marian Neacşu, susţinut de către PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, este condamnat penal.

Fostul premier Dacian Cioloș, în prezent europarlamentar, adaugă că prin numirea lui Neacșu va fi înşelată încrederea cetăţenilor în stat.

„Conflictul de interese este furt şi înşelare a încrederii cetăţenilor în stat şi în exponenţii săi, domnule Ciolacu! Domnul Marian Neacşu, pe care îl apăraţi în felul acesta pentru a-l putea planta la Secretariatul General al Guvernului, este condamnat penal. Poate dumneavoastră nu vi se pare furt, pentru că furtul, în accepţiunea PSD, este când cineva îşi bagă mâna în buzunarul propriu. Or dumneavoastră şi colegii din PSD vreţi să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin şmecherie nu se pune, e ceva firesc, o finalitate a jocului politic”, scrie liderul USR, pe Facebook.

Cioloş precizează că Marian Neacşu şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, iar în acest fel „muta banii din bugetul primit de la Parlament în buzunarul familiei sale”, încălcând legea, dar şi principiile moralităţii.

„Era imoral, pentru că banii aceia erau destinaţi unui consilier care să îl ajute pe Marian Neacşu să îşi desfăşoare activitatea de parlamentar, nu să dea cadouri fiicei sale. Să ţineţi minte asta când mai vedeţi că nimeni în ţara asta nu mai crede că Parlamentul merită vreun strop de încredere. Vina vă aparţine dumneavoastră şi colegilor dumneavoastră: aţi distrus una după alta instituţiile democraţiei româneşti”, îi transmite Cioloş liderului PSD, Marcel Ciolacu, dar și premierului Nicolae Ciucă (PNL).

Cioloșa adaugă că ar dori să cunoască părerea premierului Niculae Ciucă despre numirea lui Neacşu în funcţia de secretar general, dar amintește și despre „avocata infractorilor”, Laura Vicol:

„Am înţeles că PNL nu reuşea să se concentreze pe reforma rapidă din cauza noastră, a USR. Reformează împreună cu PSD sistemul prin întoarcere la garnitura de oameni cu probleme penale? Nu am văzut niciun semn de la PNL că ar fi deranjat de numirea Laurei Vicol la preşedinţia Comisiei juridice din Parlament şi cred că aceeaşi tăcere asurzitoare va însoţi şi numirea lui Marian Neacşu la conducerea Secretariatului General. Liniştea peneliştilor se plăteşte cu funcţii pentru penali”.

Ciolacu îi răspunde lui Cioloș despre „avocata infractorilor” Laura Vicol: „E numirea colegilor din Comisia juridică”

Marcel Ciolacu și asumat propunerea, miercuri seară, la România Tv, dar susține că numirea e atributul premierului ciucă: „Am făcut această propunere a domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru că dorim să fie secretarul general”.

Condamnatul penal Marian Neacșu (PSD), secretar general al Guvernului Ciucă. Ciolacu: „Nu a furat nimic”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version