Primarul Sectorului 1, al Capitalei, Clotilde Armand, cere instanței de judecată să constate nulitarea contractului pe care fostul edil PNL, Andrei Chiliman, l-a încheiat cu firma Romprest, în 2008, exact în ziua când Curtea de Apel București (CAB) a anulat întreaga procedură de licitație.

„Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service SA a fost încheiat fraudulos. Asta reiese din două decizii judecătorești definitive și irevocabile care l-au anulat. Astfel, cele două decizii confirmă faptul că acest contract a fost semnat în disprețul Justiției și el practic, în prezent, nu există”, a declarat, vineri, Clotilde Armand.

Iată precizările, pe Facebook:

„Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, ați citit bine. Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Nu credeți așa ceva, nu? Haideți să vă explic ceva de neînchipuit:
 
Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au ANULAT. Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.
 
Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2.
 
A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.
Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta.
 
Rămân acum întrebările mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom afla. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede”.
 
Clotilde Armand a publicat și o imagine relevantă:
 
 
Iată decizia CAB:
 
 

Istoria contractului

În data de 8 decembrie 2007, Consiliul Local al Sectorului 1 a inițiat procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului având ca obiect  “delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate”.

Contractul a fost câștigat de Compania Romprest Service SA. Două societăți au contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor procedura de licitație. CNSC a respins ambele contestații în 15 ianuarie 2008. 

În 31 august 2008, una dintre firmele care au participat la aceasta procedură a cerut Curții de Apel București anularea deciziei CNSC. Prin decizia definitivă și irevocabilă din 30 iunie 2008,  instanța a anulat anunțul de participare nr. 40433/8 decembrie 2007, documentația de atribuire și întreaga procedură de achiziție derulată conform acestora.

În aceeași zi, înainte ca instanța să pronunțe o soluție, Consiliul Local Sector 1 a încheiat cu  Compania Romprest Service SA contractul J077/S/30.06.2008 privind delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1.

 
Contractul cu Romprest și cele 11 acte adiționale – ultimul încheiat în anul 2019, publicate pe site-ul Primăriei Sectorului 1. Iată ce spune clotilde Armand:
 
„Pentru că nu avem nimic de ascuns, am dispus transparentizarea totală a relației contractuale dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest. Fostele administrații au ținut la secret multe dintre prevederile acestui contract, în special actele adițonale. Până în prezent, nimeni nu a știut exact cât plătea primăria pentru serviciile de salubrizare și cum s-a ajuns ca Sectorul 1 să plătească cel mai mare tarif din România pentru acest serviciu. Începând de astăzi, aceste informații sunt „la liber” pentru oricine”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version