Procurorii Parchetului General anunţă trimiterea în judecată a lui Petre Soare, colonel SPP, acuzat de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

Petre Soare a fost trimis în judecată în legătură cu un incident produs în ianuarie 2012 pe pe raza comunei prahovene Drăgăneşti, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu, aparţinând Romsilva — Ocolul Silvic Ploieşti, la o partidă de vânătoare organizată.

Inculpatul este acuzat că a împuşcat mortal, din culpă, o altă persoană care participa la partida de vânătoare. Culmea este că victima era chiar proprietara de drept a armei cu care a fost împuşcată.

În plus, colonelul SPP este acuzat că “a deţinut arma de vânătoare fără a avea dreptul şi a executat focul de armă în scopul practicării vânătorii în condiţiile în care nu avea calitatea de vânător şi nu îndeplinea condiţiile cerute de art. 27 din Legea 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic”.

Vă reamintim că dosarul a fost unul extrem de complicat, iar în cadrul său a fost audiat, la un moment dat, şi Lucian Pahonţu, directorul SPP, despre care s-ar fi spus chiar că ar fi fost adevăratul ucigaş.

Dosarul va fi judecat de procurorii de la Tribunalul Militar Bucureşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version