La al treilea termen de judecată a apelului în dosarul “Bombonica”, în care Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în primă instanță, noul Complet de 5 magistrați i-a acordat, luni, un nou termen de o lună liderului PSD, care nici nu s-a prezentat la proces, doar a cerut, prin avocați, reaudierea a 5 martori.

Astfel, în doar un sfert de oră, instanța a decis ca noul termen de judecată să fie 18 martie.

Dragnea vrea să fie audiat ultimul, la sfârșitul procesului.

Este a treia oară când nu se administrează nicio probă de către acest Complet de 5 judecători, tras la sorți în 13 decembrie 2018 în urma deciziei CCR, la solicitarea lui Dragnea.

Este vorba despre Completul 2 de 5 judecători, format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Liderul PSD nu mai putea cere amânare pe motiv că nu are avocat, deoarece a invocat deja acest lucru, în 8 octombrie 2018, la primul complet de 5 judecători, obținând apoi încă un termen de o lună, pentru studierea dosarului de către cei doi avocați.

Acel complet de 5 judecători a fost însă schimbat, printr-o tragere la sorți decisă de Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ, imediat după decizia CCR privind efectuarea “de îndată” a acestei operațiuni.

Numai că Dragnea a atacat la Curtea de Apel București formarea noului complet – tot la sfatul ministrului Justiției, Tudorel Toader, care l-a îndemnat public să conteste primul complet de 5.

În aceste condiții, a fost necesară o a doua tragere la sorți, în 13 decembrie 2018, care i-a convenit, până la urmă, lui Dragnea – semn că nu a mai atacat noul complet de 5 judecători. Aceasta, în condițiile în care noul complet nu a administrat nicio probă, iar jurispridența decisă de ÎCCJ prevedea transferul dosarelor la completurile ce se trag la sorți la începutul anului 2019. Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca dosarul lui Dragnea să rămână la completul din 13 decembrie, astfel că a fost nevoie de schimbarea jurisprudenței la ÎCCJ.

Așadar, până în prezent au fost 5 luni de amânări (8 octombrie 2018 fiind primul termen de judecată, la primul complet) și două completuri de judecată schimbate, un al treilea complet urmând să pronunțe sentința definitivă în dosarul “Bombonica”.

Dragnea este acuzat că a angajat la organizația PSD Teleorman, pe vremea când deținea funcția de președinte al Consiliului Județean, două salariate de la Direcția pentru Protecția Copilului, condusă de fosta lui soție, Bombonica. Aceasta le-a plătit din bani publici timp de doi ani pe cele două angajate fictiv la stat.

Ambele angajate și-au recunoscut vinovăția, dar și Bombonica, ea achitând deja prejudiciul și fiind scoasă din proces.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version